Feijoada vegetariana // Vegetarian bean stew

Esta é uma das várias receitas que a minha mãe faz e toda a gente da família adora e nem se importam que não tenha carne. Desculpem ter demorado a sair a receita, por isso vamos lá!

This is one of several recipes that my mother does and everyone in my family loves and don’t even care that doesn’t have meat. Sorry to be late to give you the recipe, so let’s go!

Vai precisar de:

  • 1 cebola pequena;
  • 3 dentes de alho;
  • 0.5 dl de azeite;
  • 150 gramas de tomate pelado (eu uso polpa de tomate);
  • 400 gramas de mistura de legumes chinesa;
  • 200 gramas de macedónia;
  • 400 gramas de feijão vermelho cozido;
  • 1 dl de vinho branco;
  • 1 colher de sopa de molho de soja;
  • 1 ramo de salsa picada;
  • sal e pimenta. 

You will need:

  • 1 small onion;
  • 3 cloves of garlic;
  • 0.5 dl of olive oil;
  • 150 grams of peeled tomatoes (I use tomato paste);
  • 400 grams of chinese vegetable mix;
  • 200 grams of vegetable macedonia;
  • 400 grams of baked red beans;
  • 1 dl of white whine;
  • 1 tablespoon of soy sauce;
  • 1 bouquet of chopped parsley;
  • salt and pepper. 

Vamos começar!

Pique a cebola e os alhos e refogue-os no azeite. Mexa bem, adicione o tomate e tempere com sal e pimenta. Adicione a mistura de legumes, a macedónia e o feijão.

Deixe cozinhar um pouco e regue com o vinho branco e o molho de soja. Tape e cozinhe durante mais 10 minutos. Verifique o tempero e coloque a salsa picada no topo.

Está pronto a servir.

Bom apetite! 

Um beijinho, Sara. 

Let’s start!

Chop the onion and the garlic, and sauté in olive oil. Mix well, add the tomato and season with salt and pepper. Add the mix of vegetables, vegetable macedonia and the red beans. 

Let it cook a little and put the white wine and the soy sauce. Cover and let it cook for 10 minutes. Check the seasoning and put the chopped parsley on top.

It’s ready to serve. 

Bon appetite!

Kiss, Sara. 

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