Gratinado de batata // Potato gratin

Um dia cheguei a casa, depois do ginásio, e cheirava tão bem! A minha mãe tinha feito um delicioso gratinado de batata vegan. Óbvio que já repeti a receita e tenho que admitir, não há maneira de me cansar 😀  Vamos experimentar? 🙂 

One day I got home, after the gym, and it smelled so good! My mother had made a delicious vegan potato gratin. Obviously I’ve already repeated the recipe and I have to admit, there’s no way to get bored 😀 Let’s try? 🙂

Vai precisar de:

  • batatas grandes (neste caso usei umas 7/8);
  • 2 pacotes de creme de arroz;
  • sal;
  • pimenta caiena;
  • noz moscada;
  • alho em pó;
  • queijo vegan (usei da marca Vegan Deli, mozzarella).

You will need:

  • Big potatoes (I used 7/8);
  • 2 packs of rice cream;
  • salt;
  • cayenne pepper;
  • nutmeg;
  • garlic powder;
  • vegan cheese (I used the one from Vegan Deli, mozzarella). 

Vamos começar!

Pré-aqueça o forno a 200°C. 

Descasque as batatas, corte-as em rodelas e lave bem. Num recipiente, adicione os temperos e vá misturando com as mãos até estar bem misturado. 

Coloque um pouco de creme de arroz no fundo do recipiente (para impedir que as batatas se colem). Espalhe as rodelas de batata. Coloque o creme de arroz e, por fim, as rodelas do queijo vegan. 

Coloque no forno e deixe cozinhar durante, aproximadamente, 50 minutos. Está pronto! Espero que tenha gostado, um beijinho!*

Let’s start!

Preheat your oven to 200 ° C.

Peel the potatoes, cut into slices and wash well. In a bowl, add the seasonings and mix with your hands until well mixed.

Put some rice cream in the bottom of the container (to prevent the potatoes from sticking). Spread the potato slices. Put the cream of rice and finally the slices of vegan cheese.

Put it in the oven and let it cook for about 50 minutes. It’s ready! Hope you enjoyed, kiss! *

Advertisements

2 thoughts on “Gratinado de batata // Potato gratin

  1. Costumo fazer um prato que chamamos batata frita, queijo e fiambre. Fritamos a batata e num tabuleiro fazemos uma camada de batata, outra de fiambre, outra de chouriço e outra de queijo, repetimos uma ou duas vezes e levamos ao forno. Fica delicioso!!

    Passa pelo blog e deixa a tua pergunta acerca do regresso às aulas!

    http://abpmartinsdreamwithme.blogspot.pt/2017/09/q-regresso-as-aulas-facam-as-vossas.html

    Beijinhos

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s